06 October, 2010

Thea having a very bad flea :(

Agak frustrated bile tengok Thea tergaru garu time dia tido
siap ko flea, after aku beli Frontline.
Memang aku akan banned ko dari badan anak aku 
appointment for second vaccination will be next week so lambat lg..
nak tak nak kena guna ubat kutu dulu
Well, as usual i will use Frontline

 How to apply Frontline ni senang je:

  1. Selak bulu kucing secara bertentangan and then spray. ( sorry lupa nak bgtau, kalo boleh wear rubber glove lah ek sebab Frontline ni ada mengandungi isopropyl alcohol. SKEMA HABIS )
  2. Spray pon maen peranan penting.. spray 10cm dari badan anak bulus u ok. (sebabynya i dah lupa =_=. terok x? )
  3. Lagi satu make sure awek awek yang nak menyahkan flea dari badan kucing ni got enuff power lah ek sb kang tak pasal2 kucing mencakar kulit gebu korang tu. so dah kurang saham kn ( merapu lagi =__=). So i suggest u all mintak tolong dari sesapa yang tak da keje pegangkan anak bulus ni or tolong spray kan. OK CLEAR NOW?
  4. Make sure sume bulus dia di spray ok...
  5. Bahagian muka, dada, tengkuk, peha and so on...
*P/S: Jangan mandikan kucing u all untuk 3 hari sekurang2nya after u all apply ubat kutu ni ek. Bagi i lah kan, supaya keberkesanannya tu lebih.


**Tambahan satu perkara penting lagi: Kalau hendak taruh Frontline, kena sekurang-kurang dua hari selepas mandi (tak boleh segera selepas mandi kucing) dan juga tak boleh mandikan kucing sekurang-kurang 2 hari selepas taroh Frontline. Ingat!



2 comments:

Marissa said...

Yuhuuuu.. front line tu kan... pakai yang jenis drop tu sangat2 mudah, titikkan je kat atas leher dah siap. kalau apply malam, esok pagi kutu dah hilang.. huhuhu.. kucing saya ganas, selak2 bulu nak spray2 jgn harap la dia nak dok diam. uhuhuhu...

Maybe you will love to try that next time?

Vixenlady said...

huhu
ye2 memang payah u...
tu lah this month i dh beli combo spot siap2 :D

 

Copyright © Vixen 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.